Романтична почивкаРомантична почивка
Forgot password?

Седемте рилски езера

Седемте рилски езера се намират в Дамгския дял на Северозападна Рила планина. Те представляват група от езера с ледников произход. Езерата са един от 100-те национални туристически обекта. Всяко, от Седемте рилски езера, притежава собствено наименование, зависимост от формата и особеностите си. Като се изкачвате отдолу-нагоре езерата са подредени в реда: Долното езеро, Рибното езеро, Трилистника, Близнака, Бъбрека, Окото и Сълзата.
Те са любима природна забележителност и се радват на огромен туристически интерес, не само заради невероятната красота и атмосфера, която притежава мястото, а и заради лесния си достъп и лифта, който е на разположение на туристите.
На 19-ти август всяка година хората от Бялото братство,наричани още дъновисти, празнуват своята Нова година именно в района на Седемте рилски езера и по-точно – близо до езерото Бъбрека. Там те изпълняват ритуални танци, подредени в концентрични кръгове-паневритми. Хиляди от дъновистите се събират да посрещнат изгрева на слънцето точно на това свещено място- Рила планина.


Места за настаняване в близост до Седемте рилски езера

ема1

Villa Ema Паничище Кюстендил

0 reviews

avg/night39.00лв SELECT